2015 STIPENDIJE

Beogradska letnja skola godinama dodeljuje po nekoliko stipendija za ucenje stranih jezika. Stipendije se mogu dobiti na dva razlicita nacina pa pogledajte kako doci do njih.
International Coordinators
#Stipendije bazirane na zaslugama
Ove stipendije su predviđene za polaznike iz Srbije i inostranstva bez novčanih sredstava za učešće na BSS. Da biste se prijavili za stipendije, molimo da nam pošaljete e-mail sa skeniranim originalima sledećih dokumenata, kao i njihovih prevoda na srpski odnosno engleski, ukoliko je to potrebno:
  1. Zvanična izjava o prihodima vaše porodice tokom prethodne godine
  2. Potvrda o uspehu u školi tokom prethodne godine (ili stečena diploma)
  3. Motivaciono pismo
  4. Curriculum Vitae (CV).
Takođe dajemo nekoliko dodatnih stipendija za polaznike iz Beograda, koji su spremni da budu domaćini na Beogradskoj letnjoj školi. Domaćini će biti deo Organizacionog odbora, zaduženi za društveni program svojih kolega polaznika. Domaćini su odgovorni da obezbede da se naši učesnici osećaju dobro došlim, kao i da im boravak u Beogradu učine prijatnim. Ako biste želeli da budete domaćin na Beogradskoj letnjoj školi, molimo da to naglasite u motivacionom pismu.

#Stipendije bazirane na sreći
Stipendije bazirane na sreći su namenjene da pomognu kandidatima iz Srbije i inostranstva da dobiju mesto na BSS isključivo na osnovu sreće. Imamo postavljenu grupu na Facebook-u, gde se možete pridružiti, pozvati sve vaše prijatelje i nadati se da ćete baš vi biti srećni dobitnik. Jedini uslov je da ste vi i dva vaša prijatelja članovi naše grupe, kao i da se međusobno poznajete, tj. da ste takođe prijatelji i na Facebook-u. Sve ostalo je čista sreća. Dobitnik stipendije može biti iz bilo kog dela sveta, a Organizacioni odbor će, ukoliko je to potrebno, ponuditi svoju pomoć oko procedure za dobijanje vize.

Na sledećoj adresi se možete prijaviti za našu grupu i pozvati sve svoje prijatelje da se pridruže:


Pozivamo vas da se prijavite, ali imajte na umu da svake godine imamo više prijavljenih nego što ima stipendija. Zato vam savetujemo da platite školarinu, jer tako sigurno obezbeđujete mesto na BSS. Ako želite da se prijavite za stipendiju, učlanite se u našu grupu ili pošaljite na naš e-mail navedena dokumenta najkasnije do 1. juna. Odluka će biti doneta do 10. juna, a uspešni kandidati će biti kontaktirani putem e-mail-a.

Ako imate nekih dodatnih pitanja o stipendijama ili o samom učešću na Beogradskoj letnjoj školi, ne oklevajte da nas kontaktirate na sledeću e-mail adresu: belgrade.summer@gmail.com
#

Comments